ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ 23-25/6

Πρόγραμμα

Πρόγραμμα εκδρομής

 1η  ημέρα :  Συγκέντρωση των εκδρομέων από το γραφείο μας  και αναχώρηση στις 03:00 π.μ. Με ενδιάμεσες στάσεις καθ’ οδόν φτάνουμε στα Ελληνοτουρκικά σύνορα. Έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων και  χρόνος ελεύθερος στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών.  Aναχώρηση για την Αδριανούπολη την πόλη η οποία υπήρξε αυτοκρατορική πρωτεύουσα για περίπου 100 χρόνια. Άφιξη  και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία και βόλτα στον πεζόδρομο της Saraclar. Στον φημισμένο πεζόδρομο θα βρείτε πολλά παραδοσιακά καφέ, ζαχαροπλαστεία, μικρά μαγαζιά με κάθε είδους τοπικά προϊόντα  και  φτηνές επιλογές   σε είδη ένδυσης. Μεσημεριανό φαγητό  ( έξοδα εξ ιδίων ) . Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Βραδινή έξοδος με φαγητό και ζωντανή μουσική. Βραδινή βόλτα ( by night) με το λεωφορείο στη παλιά και την καινούργια πόλη της Αδριανούπολης .

 

2η ημέρα : Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Κάραγατς   (παλιά Ορεστιάς).  Εκεί στο παρελθόν  έμεναν  Έλληνες  οι οποίοι  αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους αφού η περιοχή  δόθηκε  στην Τουρκία με την Συνθήκη της Λωζάνης  το 1923. Οι κάτοικοι του Κάραγατς  μετακόμισαν ως πρόσφυγες στην Νέα Ορεστιάδα. Θα επισκεφθούμε τον σιδηροδρομικό σταθμό ο οποίος στεγάζει την Σχολή Καλών Τεχνών του Τουρκικού Πανεπιστημίου Θράκης . Εκεί υπάρχει  και ένα βαγόνι, μέρος του περίφημου Όριαν  Εξπρές και δίπλα το Μνημείο  της Συνθήκης της Λωζάνης.  Στην συνέχεια θα κάνουμε μια περιήγηση στην πόλη με το λεωφορείο για να δούμε την ελληνική συνοικία με τις ερειπωμένες ξύλινες κατοικίες,  τα ανακαινισμένα νεοκλασικά, την Εβραϊκή Συναγωγή, το πιο παλιό ελληνικό σχολείο το οποίο ιδρύθηκε στην Αδριανούπολη κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας (τέλη 17ου αιώνα) ,το Μουσείο Υγείας   το οποίο είναι βραβευμένο  και από το Συμβούλιο της Ευρώπης. Πριν να γίνει Μουσείο της Υγείας ήταν νοσοκομείο το οποίο θεράπευε ψυχικές και σωματικές ασθένειες με μεθόδους όπως η μουσική και η υδροθεραπεία. Τελειώνοντας την περιήγησή μας  θα επισκεφθούμε τα δύο πολυκαταστήματα ΜΑRGI OUTLET & ERASTA. Προαιρετικά σας προτείνουμε να χαλαρώσετε σε ένα από τα πιο παλιά παραδοσιακά χαμάμ στο Σαράϊ Χαμάμι.  Χρόνος ελεύθερος . Διανυκτέρευση.

3η ημέρα : Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση.  Επίσκεψη στην πόλη της Κεσσάνη . Χρόνος ελεύθερος για βόλτα στο κέντρο της πόλης .  Αναχώρηση για τα Ελληνοτουρκικά σύνορα. Διατυπώσεις ταξιδιωτικών εγγράφων. Συνεχίζουμε το δρόμο της επιστροφής  κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις στην διαδρομή . Άφιξη στην πόλη μας το βράδυ έχοντας πάρει μαζί μας τις καλύτερες  αναμνήσεις από την αυτοκρατορική πρωτεύουσα.

Παροχές & Κόστος

ALTUN HAN HOTEL 

ΤΙΜΗ: 

Το άτομο  σε δίκλινο δωμάτιο 125 € 

 Μονόκλινο : 146  € 

—————————————————————————————

SULTAN HOTEL 

ΤΙΜΗ :

Το  άτομο  σε δίκλινο δωμάτιο 139 €

 Μονόκλινο :160  €

———————————————————————————————

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ : 

Μεταφορά με λεωφορείο 

Διαμονή σε ξενοδοχείο  με πρωινό 

Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα

Ασφάλεια αστικής ευθύνης 

Δεν περιλαμβάνονται:

Είσοδοι σε μουσεία και θεάματα και οτιδήποτε προαιρετικό ή προτεινόμενο

Δημοτικοί φόροι διαμονής

Επικοινωνήστε μαζί μας για να βρείτε το πακέτο που σας ταιριάζει

Πρόγραμμα

Πληροφορίες & Κρατήσεις

Εξυπηρέτηση πελατών

2421309217

Φόρμα Ενδιαφέροντος

Scroll to Top